Vi kjenner alle «de der» som alltid vet alt. Her har vi samlet 10 av våre beste gavetips som målbinder selv de største pratmakerene. Kjøp en av disse i år. Du vil takke oss for det senere!

Nostalgisk ordbok - Saga Blott

Nostalgisk ordbok

Skrevet av: Schjerven, Petter Wilhelm Blichfeldt

Myggjager, bolebukse og diskenspringer er ord som på et tidspunkt har hatt et lykkelig liv i norsk dagligtale, men de har i likhet med mange andre ord og utrykk dessverre gått i glemmeboken. I Nostalgisk finner du nesten tusenvis av ord sortert i den skjønneste alfabetiske orden, og rikt illustrert. Noen av ordene er dessverre så vågale og vulgære at de måtte pakkes inn i en egen midtseksjon med 18-års aldersgrense!

Boken finner du her

Prikken over i-en - Saga Blott

Prikken over i-en: og andre uttrykk

Skrevet av: Vannebo, Kjell Ivar

Kjell Ivar Vannebo setter prikken over i-en med denne reviderte og utvidede samleutgaven om ord og uttrykk i det norske språket. Her får du vite hva uttrykkene betyr, hvor de stammer fra og hvordan de brukes. Gamle talemåter trer fram med ny skarphet og glød, og du forundres over hvilken uttrykkskraft, språklig fantasi og glede over lek med ord som har gitt oss en slik skatt å øse av.

Boken finner du her

Norsk etymologisk ordbok - Saga Blott

Norsk etymologisk ordbok

Skrevet av: Caprona, Yann de

Denne ordboka viser til ordenes opprinnelse innen 57 temaer, alt fra fuglenavn til farger, mat, musikk, idrett, religion, økonomi, matematikk og psykologi. Uansett hva slags forhold du har til ord og språk, er det flust med detaljer og opplysninger for enhver. Vinner av Brageprisen 2013 – Åpen klasse Faktabøker for voksne.

Boken finner du her

Kjærlighetens etymologi - Saga Blott

Kjærlighetens etymologi

Skrevet av: Caprona, Yann de

Her er ord knyttet til kjærlighet på godt og vondt (men mest godt), og du kan: finne den opprinnelige betydningen til ordet se hvilke veier ordene har vandret før de har kommet inn i det norske språk. Ordboka er krydret med flotte kjærlighetssitater og mange artige kulturelle fakta.

Boken finner du her

Ikkje så galle? - Saga Blott

Ikkje så galle?

Skrevet av: Nymo, Steinar

Vil du vete kva Malangen har med hjertekrampe å gjere? Kor det eigentlig har seg med bukken og havresekken? Den endelige forklaringa på det nordnorske hajllet? Eller kor tettingen/titingen kjem ifrå? Detta og mykje meir finn du svar på i denna boka.

Boken finner du her

Den store norske bokmålsordboka - Saga Blott

Den store norske bokmålsordboka

Skrevet av: Kirkeby, Per-Erik

Hva er en bokhylle uten en skikkelig ordbok? Boka inneholder ca. 105 000 oppslagsord og tusenvis av eksempler og faste uttrykk. Den største bokmålsordboka noensinne!

Boken finner du her

Norske synonymer blå ordbok - Saga Blott

Norske synonymer blå ordbok

Skrevet av: Gundersen, Dag

Norske synonymer blå ordbok er en ideell bok for deg som gjerne vil utvikle og variere språket, og den er uunnværlig for kryssordløsere.

Boken finner du her

Fremmedord blå ordbok - Saga Blott

Fremmedord blå ordbok

Gundersen, Dag

Fremmedord blå ordbok inneholder ca. 29 000 fremmedord og dekker de fleste brukeres behov. På en enkel og presis måte forklares fremmedord vi støter på i norsk. Boken er velegnet til bruk i den videregående skole, i arbeidslivet og for kryssordløseren.

Boken finner du her

Norrøn ordbok - Saga Blott

Norrøn ordbok

Heggstad, Leiv; Hødnebø, Finn; Simensen, Erik

Norrøn ordbok har 40 000 oppslagsord og er oppdatert og modernisert i tråd med nyare forsking, både når det gjeld oppslagsord, ortografi, tydingar og forklaringar. Forklaringane er ajourførde med gjeldande rettskriving.

Boken finner du her

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here