Buffalo boots

Buffalo boots
Buffalo boots retro!

Buffalo Boots. Kanskje en av de mest forhatte og elskede trendene fra 90-tallet.

Alle hadde en mening. Her var det virkelig Elsk eller hat. Hadde man bestemt seg for at man skulle ha Buffalo boots så var ingen pris for høy. Om man måtte mase i ukesvis på mor eller flippe burgere på McDonalds i ett par måneder så skulle man være en del av denne kule klikken som ravet 5 cm over alle andre. Sjeldent har det kostet så lite å være så kul. Og for å sette kronen på verket så skulle jentene selvfølgelig også ha miss Sixty bukser til.

Buffalo støvelen ble for alvor populær på midten av 90-tallet da jentene i Spice Girls brukte disse. Lokalt så vi ikke så mye til den 20 cm høye plattform modellen (Hightower 1310-2) som Scary-Spice brukte, men Buffalo Classic var overalt. Først i den klassiske svarte modellen, men enkelte dristet seg etterhvert til mer prangende varianter som knall rød eller sølvfarget.

Etterhvert så kom det selvfølgelig mange kopier, men enhver kjenner kunne raskt avfeie disse uten den lille svarte merkelappen med gul løkkeskrift. Og mang en fjortis måtte nok traske ravende hjem med et «not» istedet for «hot» stempel grunnet denne tabben. Trist.

Buffalo og deres tilhengere har siden prøvd seg på et par comeback uten den helt store suksessen. Slikt hysteri som vi så på 90-tallet ser vi nok neppe igjen heller. Den tyske produsenten Buffalo lager fremdeles sko men ikonet Buffalo Classic forblir nok der den hører hjemme. Langt inne i den mørke og bortgjemte delen av klesskapet ditt.


Kilder:
http://en.wikipedia.org/*/Buffalo_Boots
http://p3.no/p3morgen/*
Bilder: diverse googlesøk 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here