Pins

Pins
Pins

Var du smart nok til å investere i Lillehammer pins på 90-tallet? Da kan du sitte på en bortgjemt skatt…eller?

Jeg var 13 år, ivrig samler og fremtidig pinsmillionær. Som ung rabbagast var det mye en dro med seg hjem i samleresken. Men Lillehammer pins var noe eget. Du ble medlem av en veldig stor og eksklusiv klubb. Pins forenet folket.

Mine pins ble utstillt på en knallrød Coca-Cola rumpetaske. Målet var å ha så mange pins at en ikke engang kunne se den røde fargen. Det skulle glitre og det skulle klitre i en rumpetaske av solid sølv. Men med begrenset budsjett så måtte det supplementeres med flere uofisielle pins. Faktisk så uofisielle at de ikke hadde noe med Lillehammer å gjøre i det hele tatt. Pyton, Onkel Skrue, Flåmsbana, World Cup og lignende var alle med på å skape et falskt helhetsinntrykk.

Drømmen var selveste fakkelmannen i solid gull. Men den var altfor kostbar og ikke for folk flest. Lillehammer pins var ikke bare fagre for øyet. De var også en investering for fremtiden. Pins var fremtidens myntenhet og Kristin og Håkon skulle sikre pensjonisttilværelsen.

Det gikk selvfølgelig rykter om pins som allerede var verdt mangfoldige tusen. Selv eide jeg en av disse. Det var en vakker liten sak med speilvendt nordlys. Produsenten hadde oppdaget dette tidlig i prosessen og stoppet produksjonen. Noe som førte til at bare et ekstremt fåtall av disse ble laget, og de aller fleste ble destruert. En av disse fant på uforklarlig vis veien til min røde rumpetaske. Jeg fikk den taksert hos en mynthandler og den var verdt iallefall 4-5000 kroner. Men jeg kunne jo ikke selge den med tanke på hva den ville være verdt en dag. Og de misunnelige blikkene fra andre samlerkompiser kunne ikke måles i penger.

Desverre så føyer OL pins seg inn i en lang rekke med ubrukelige ting vi har samlet på. I skrivende stund finnes det 1084 forskjellige Lillehammer pins på www.pinspal.com. De fleste koster mindre i dag enn de gjorde i 1994. Selv fakkelmannen i solid gull er ikke mer verdt enn, vel, sin vekt i gull. Min ekstremt sjeldne speilvendtpin som ikke er speilvendt i det hele tatt, men opp ned, kan du få for den nette sum av 105 kroner. Litt over gjennomsnittsverdien av Lillehammer pins som ligger rundt 20-30 kroner.

Ser ut som om ferieboligen i Spania lar vente på seg.


Kilder:
www.pinspal.com/*

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here