Rødgrøt

Rødgrøt
Rødgrøt

Rødgrøten gir akutte flashbacks tilbake til «HK» timene på ungdomsskolen.

Nytes etter en linjalporsjonert blokk seifilet toppet med kremert løk. Den røde vellingen som balanserer mellom saus og gelé har jeg nok aldri smakt utenfor heimkunnskapen. For hvem innbiller seg at en dessert bestående av den billigste husholdningssaften og potetmel kan smake godt? Og når den appåtil er laget av en gjeng hormonfulle fjortiser som aldri har tatt i en gryte før så er resultatet heretter. Jeg kan enda huske den knasende lyden av sukker og det søte belegget på tennene som satt klistret som lim. Nam.

Noe av det jeg husker aller best er «Linn-blind» sitt ufrivillige møte med et av våre mislykkede rødgrøteksperimenter. Vår gruppe var så heldig at vi hadde vindusplass. Under dette vinduet var også røykehjørnet for de som ikke var tøffe nok til å gå på det ekte røykehjørnet. Så her, en vakker sommerdag, sto Linn-Blind med colabunn briller og olajakke og pattet på en Prince. Det så ikke vi men jeg kan enda huske det lyse hylet etterfulgt av langt mørkere banning to etasjer under oss.

Hvis du også har lyst på en porsjon rødgrøt så er oppskriften faktisk ufattelig enkel:

  • 3 dl av den billigste husholdningssaften du finner
  • 5 dl vann
  • 4 ss potetmel
  • evt sukker

 

Bland alt i en gryte, smak evt til med litt sukker. Kok opp mens du rører. Ikke la det koke, da blir grøten seig. Hell rødgrøten i en skål og sett den til avkjøling. Serveres avkjølt med melk, fløte eller fløtemelk. Og for de som liker at det knaser – perlesukker til å strø på.

Her snakker vi dessert til under en krone pr. porsjon!


Kilder:
http://smakebiten.com/*

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here